Romanian English
  • 30 de zile banii inapoi
    Garantat
  • 99.9% uptime server
    Garantat
  • 24x7x365 Online
    Suport garantat

Gazduire WEB | VPS | Optimizare SEO | Design > Întrebări frecvente > Domenii > Expirarea si reinnoirea unui domeniu web


Expirarea si reinnoirea unui domeniu web
Dupa cum se stie, domeniile se inchiriaza pe o anumita perioada, nu se cumpara si mai marele lor este ICANN (Internet Corporatio for Assigned Names and Numbers).

Deci ce fac daca imi expira domeniul? Il pierd?

Nu, domeniul web nu se pierde chiar asa usor, mai aveti o perioada pentru a il recapata, ICANN a pregatit cateva etape pentru aceasta situatie:

Etapa 1: Perioada de gratie - 30 de zile

Imediat cum domeniul web expira, intra intr-o perioada de gratie, de 30 de zile prin care va puteti recupera domeniul daca ii achitati o noua perioada... fara alte taxe suplimentare. In aceasta perioada nu va poate lua nimeni domeniul, teoretic tot va apartine doar ca nu este online, este pus la loc sigur, la pastrare.

In aceasta perioada puteti chiar transfera domeniul de la un registratar la altul (Atentie!!! Nu toti registratarii permit acest lucru.)

Etapa 2: Perioada de rascumparare (redemption period) - in mod normal dureaza 40 de zile

Dupa ce au trecut si cele 30 de zile... se agraveaza povestea domeniului de internet.

Deja in aceasta perioada de rascmparare trebuie sa platiti o taxa pentru a recupera domeniul. Nu va recomand transferul domeniului web in aceasta perioada.

Etapa 3: Domeniul liber

In aceasta etapa domeniul devine complet liber... si poate sa fie cumparat de oricine, acum se poate pierde domeniul foarte usor... tinand cont ca sunt chiar si firme specializate care se ocupa cu blocarea si vanzarea denumirilor. Aceste firme dupa blocare le scot din nou la vanzare... in general la preturi ce pornesc de la 900 de dolari. Dar cu foarte mult noroc puteti "cumpara" domeniul fara probleme.

Recomandarea mea este totusi sa le platiti din timp pentru perioade mai mari, doar pentru a scapa de batai de cap.

Succes!Ţi-a folosit?

Adaugă la favorite Adaugă la favorite    Tipăreşte Tipăreşte

Citiţi şi

 
Positive SSL