Romanian English
 • 30 de zile banii inapoi
  Garantat
 • 99.9% uptime server
  Garantat
 • 24x7x365 Online
  Suport garantat

Gazduire WEB | VPS | Optimizare SEO | Design > Întrebări frecvente > Domenii > Cum transfer un domeniu de internet.


Cum transfer un domeniu de internet.
In acest articol se prezinta modul in care se realizeaza si ceea ce insemna transferul unui nume de domeniu de la un registratar la alt registratar web.

Transferul in general se realizeaza cu un anumit cost ce cuprinde si prelungirea perioadei de inchiriere a denumirii cu inca un an.

Schimbarea registratarului se realizeaza foarte usor si se poate face doar de catre titularul domeniului dar pot sa apara diferite probleme daca nu se cunoaste corect procesul.

1. Transferul poate dura pana la 10 zile in cazuri extreme dar in general dureaza aproximativ 5 zile, timp in care trebuie sa transferati fisierele sau mail urile... baze de date... si ce mai doriti - asta daca mutati in acelasi timp si serviciile de gazduire web. Puteti dupa mutarea tuturor informatiilor sa schimbati dns urile si sa utilizati noul cont de la noul registratar.

2. Transferul are loc intre 2 registratari si trebuie sa luati un cod - codul PPE (sau cheia de autorizare transfer) - de la registratarul de la care mutati domeniul web si sa il furnizati registratarului unde doriti sa mutati domeniul. Codul PPE in general il puteti gasi in contul de client dar in cazuri extreme va trebui sa il cereti prin e-mail sau chiar telefon.

La 4z.ro acest cod PPE va va fi cerut daca completati formularul pentru Comanda Transfer Domeniu WEB

3. Uneori registratarii blocheaza transferul domeniilor de internet si acest lucru... desi foarte necesar pentru securitate, necesita o noua cerere pentru deblocarea functiei de transfer domeniu web.

4. Dupa ce ati obtinut cheia PPE si deblocarea functiei de transfer domeniu de la registratarul actual puteti realiza transferul domeniului si dupa completarea domeniului veti primi un e-mail de confirmare - in acest mail se trimite si link de confirmare, va trebui sa il accesati pentru a se trece la urmatoarea etapa. Sunt 5 zile la dispozitie pentru a raspunde.

5. Dupa confirmare nu mai trebuie decat sa asteptati, din pacate cam mult timp, uneori poate sa dureze chiar si o saptamana.

6. Primiti un e-mail de confirmare si totul este ok.

Probleme ce se pot intalni la transferul domeniului web

 1. Codul de autorizare PPE este incorect - trebuie sa contactati actualul registratar pentru a afla codul.
 2. Nume de domeniu blocat - blocarea domeniului web poate fi realizata de catre de catre actualul registratar, aceasta functie se utilizeaza in mod normal pentru securitate dar si pentru achitarea unor plati plati anterioare.
 3. Nu puteti accesa adresa de email corespunzatoare administrarii domeniului - asta poate duce la imposibilitatea de a da accept la mail-urile trimise, se recomanda contactarea registratarului curent si schimbarea adresei e-mail.
 4. Transfer prea devreme - conform regulilor ICANN - nu aveti voie sa transferati domenii in urmatoarele 60 de zile ale inregistrarii acestora.
 5. Domeniul a expirat - dupa expirarea domeniului aveti la dispozitie 30 de zile sa il recuperati fara taxa si pana la 60 de zile cu taxa, timp in care denumirea este blocata si disponibila doar pentru ultimul proprietar al domeniului.

Politica ICANN asupra transferului domeniului intre registratari.

Succes

 Ţi-a folosit?

Adaugă la favorite Adaugă la favorite    Tipăreşte Tipăreşte

Citiţi şi

 
Positive SSL